Farliga krokodiler

Bäst om krokodiler

Krokodilen är behandlas med respekt och man ska vara medveten om att det finns arter som är betydligt farligare än andra. För de flesta arter av krokodiler har dock bara något enstaka fall av dödliga attacker på människan rapporterats.

Bästa sätt att se krokodiler

Här kommer endast de allra bästa resmålen för att de krokodiler att listas.

Tips på bra ställen för att se krokodiler och alligatorer.

  • I Australien finns det flera riktigt trevliga safariturer som ger dig möjlighet att titta på saltvattenskrokodiler i deras naturliga miljö.
  • I Sydafrika kan du kombinera krokodilsafari men klassisk safari m du beger dig till Crocodile River.
  • Serengeti nationalpark under de stora vandringarna som gnuerna gör är troligtvis det bästa stället att se krokodiler jaga. Dock är antalet platser begränsade och det kostar ganska mycket.
  • Everglades i Florida är en mycket alligotartät nationalpark där du kan då på träspångar över träsket för att titta på krokodiler och mata mygg.
Farlighet Krokodil Kommentar

1

Nil­krokodilen Nilkrokodilen som finns i hela Centralafrika och längs Nilen är utan tvekan den farligaste krokodilen i världen. Varje år beräknas den döda omkring 1000 personer.

2

Saltvattens­krokodilen Saltvattenskrokodilen lever i Indonesien, Australien, Malaysia, Thailand och Indien beräknas döda ett 10-tal personer varje år.

3

Mississippi­alligator Mississippi­alligatorn som finns i södra USA dödar knappt en person om året.

Andra bra ställen för att se krokodiler

Du behöver inte åka så längt för att se krokodiler eftersom de finns i Sverige. Både Tropicariet vid Kolmårdens Djupark utanför Norrköping och Skansen i Stockholm har krokodiler.


Allt intressant om krokodiler

Här kan du få mycket fakta om krokodiler men också en del kul och lustigt gällande alligatorer och kajmaner.Meny - Krokodiler
Till förstasidan på www.krokodiler.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
KrokodilAlligatorKajmanGavial